De tweeling van de Sinaï

4

Top25's 2
Zusters van de Sinaï is het uitzonderlijke verhaal van een negentiende-eeuwse ontdekkingsreis. Twee Schotse zusters, Agnes en Margaret Smith, doen een belangrijke vondst: in de kelder van de Sint Catharinaklooster-bibliotheek in de Sinaïwoestijn ontdekken ze een van de alleroudste geschriften van de evangeliën.
Nadat ze de halsstarrige weerstand van de geleerden in Cambridge om de vondst te erkennen hebben weten te overwinnen, begint er voor Agnes en Margaret, die intussen van middelbare leeftijd zijn en geen universitair diploma bezitten, een leven vol veeleisende wetenschapsbeoefening en stoutmoedige reizen.
Janet Soskice neemt de lezer mee op een verbazingwekkende tocht: vanaf het Schotse platteland, waar de gezusters hun jeugd doorbrachten, via de vergeten schatten in de synagoge van Cairo naar de Sinaïwoestijn en verder. Het onverschrokken duo weet het hoofd te bieden aan kamelen, onbetrouwbare gidsen en tolken, en ongastvrij onthaal.
Dit is het nog niet eerder vertelde verhaal van twee opmerkelijke vrouwen, wier avontuurlijke geest zich niet liet afschrikken en die vrijwel onoverkomelijke moeilijkheden overwonnen, en zo geleerden van wereldnaam werden met een verdiende plek in de geschiedenis.

Janet Soskice groeide op in het westen van Canada en woont in Engeland. Zij doceert wijsgerige theologie aan de universiteit van Cambridge en is fellow van het Jesus College. Zij geeft gastcolleges over de hele wereld, schrijft voor The Times en The Times Literary Supplement en is een veelgevraagd spreekster op radio en televisie.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
396
Laatste editie
01 januari 2010
Uitgeverij
Atlas-Contact
ISBN
9789045015255

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic