De twijfel van Salai

24

De bedeesde verteller Atto Melani uit de eerste reeks historische thrillers van Monaldi & Sorti veroverde de harten van de lezers. Maak nu kennis met zijn tegenhanger: Salaì. De verteller van de nieuwe serie is brutaal, leugenachtig en bijzonder praktisch. Hij is de geadopteerde zoon en geliefde assistent van meesterschilder Leonardo da Vinci. In De twijfel van Salaì verhuizen vader en zoon in het voorjaar van 1501 van Florence naar Rome, waar de weelderige meisjes Salaì wel kunnen bekoren. Leonardo heeft een missie te vervullen voor een raadselachtige, machtige opdrachtgever. Hij weet echter niet dat Salaì ook een geheime opdracht heeft: Leonardo bespioneren.

Met De twijfel van Salaì zetten Monaldi & Sorti de toon van hun nieuwe serie historische thrillers: luchtiger dan hun eerste reeks, maar even spannend en gebaseerd op uitgebreid bronnenonderzoek.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
I dubbi di Salï
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Jan van der Haar
Laatste editie
31 oktober 2009
Uitgeverij
Cargo
ISBN
9789023427261 , 9789023440789 , 9789023449171

Hebban recensie

Da Vinci deed meer dan schilderen en uitvinden

door Cees van Rhienen op 28-11-2007

Monaldi & Sorti hebben wereldroem vergaard met hun historische thrillers. Was hun eerste serie gebaseerd op het tijdperk rond Lodewijk XIV, met het boek De twijfel van Salai treden ze het tijdperk van Leonardo da Vinci binnen, dus begin van de zestiende eeuw. Rita Sorti was universitair docente in Rome en Wenen en heeft zich gespecialiseerd in godsdienstgeschiedenis. Francesco Monaldi is...

Lezersrecensies (2)

door: Perry Hermans-3660 1 like
Leonardo Da Vinci is in Rome en heeft een missie te vervullen voor een machtige opdrachtgever. Zijn geadopteerde zoon Salai is bij hem. Da Vinci weet echter niet dat Salai ook een opdracht heeft: hem te bespioneren.

Ik heb dit boek van blz 415 gisteren gekocht en en vandaag uitgelezen. Je zou dus...

Recensie De twijfel van Salai

door: Marjolein 1 like
Het verhaal is best aardig, maar de schrijfstijl is belabberd. Het kostte de nodige moeite om door te lezen omdat de schrijvers de interpunctie vrijwel helemaal achterwege laten. Ook expres verkeerd geschreven woorden ontbreken niet. Dit is vast gedaan uit goede overwegingen, maar ik heb hierdoor...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic