De vaderlandse geschiedenis in jaartallen

, ,

0

Willem van Oranje nog net, en Abraham Kuyper misschien. Maar Wilhelmina bij Goejanverwellesluis? En Graaf Floris de Vette, de eerste die zijn gebied Holland noemt? En wat deed Kenau Simonsdr. Hasselaer binnen de Haarlemse veste? Hoe, wanneer, wie weet het nog? De kennis van de Nederlandse geschiedenis is er de afgelopen decennia niet sterker op geworden. Het collectieve geheugen wordt almaar kleiner, want wie kan nog het verhaal vertellen van de Bourgondische hertogen en de Habsburgse keizer, om vervolgens via de Tachtigjarige Oorlog, de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en de Franse Tijd, te eindigen in het huidige Koninkrijk - tot aan de Nacht van Wiegel?

Bas Blokker, Gijsbert van Es en Hendrik Spiering negeren alle modegrillen. Ze behandelen de Nederlandse geschiedenis in een beknopte chronologie van jaartallen - met oog voor de grote lijn én het veelbetekenende detail: een beeldend geschreven naslagwerk, voorzien van illustraties.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
361
Laatste editie
01 maart 2005
Uitgeverij
Uitgeverij Balans B.V.
ISBN
9789050186544
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic