De val van Mehmet

6

Mehmet is verstoten door zijn vader omdat hij trouwt met Hatice, een gescheiden vrouw. Dat maakt een rustig leven in hun geboortedorp in Anatolië onmogelijk. Mehmet en Hatice beginnen een nieuw bestaan in Tilburg, waar ze drie kinderen krijgen. Naarmate zij ouder worden, groeien de conflicten in het gezin.

Hun leven is geworteld in de traditie van het Turkse platteland, waar geloof en regels allesbepalend zijn, maar speelt zich tegelijkertijd af in een moderne maatschappij met compleet andere normen en waarden. Als die twee werelden botsen en Mehmet via zijn zoon te maken krijgt met de harde praktijk van de hennepteelt, wordt het maken van de juiste keuzes een onmogelijke opgave.

De val van Mehmet vertelt het verhaal van het gevecht tussen Mehmets geweten en zijn goede naam. Het biedt een meedogenloos en actueel portret van een subcultuur.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
300
Laatste editie
15 mei 2014
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029589574 , 9789029594431
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Een parel

door: jolie 1 like
Het leven van Mehmet van jongen tot grootvader... In zijn jeugd verliefd geworden op Hatice, samen vertrekken ze naar Nederland om daar te trouwen. Een gelovige man die bij alles wat hij doet zich afvraagt of het in samenspraak is met zijn geloof. Hij put daar ook veel kracht uit. Totdat... Soms...
ebook

“Had hij maar zijn brood uit hun suikerveld getrokken en belegd met uien van armoe, dan was hij eervol gebleven.”

door: Joop Rose 1 reactie 1 like
Mehmet Cantürk groeit op in het plattelandsdorp Dipsizkuyu waar religie en traditie het leven bepalen. Met zijn vader bewerkt hij een paar lappen grond waar ze suikerbieten verbouwen. Het is een eenvoudige leven zonder veel franje. Mehmet laat een oogje vallen op Hatice, het meisje van de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic