De valkentroon

12

Artikelen 2

De Valkentroon is het eerste deel in Karen Millers gloednieuwe, epische fantasy-reeks De Kroon van Hebzucht, Macht en Strijd. Miller maakte eerder naam met Koningmaker, Koningbreker en Spreker voor de God, en is een van de bestverkopende fantasy-auteurs, met wereldwijd meer dan een miljoen verkochte exemplaren op haar naam.

In een uiteengevallen koninkrijk betaalt iedereen de bloedige prijs van ambitie. Een kind van adellijke afkomst heeft zijn zinnen gezet op het terugveroveren van zijn vaders troon.  Een bastaardheer die in opstand komt tegen zijn tirannieke neef vergiet meer bloed dan hem lief is.  

De weduwe van een hertog tart, in een poging haar dochter te beschermen, de ambitieuze heren die hen beiden in hun macht hebben.  En twee broers, met heel verschillende ambities, ontdekken de ware betekenis van verraad.  Niets blijft zoals het was. Huizen zullen vallen, koninkrijken herrijzen, maar zij die strijden om de Valkentroon zullen elke stap met bloed moeten betalen.

Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Laatste editie
30 mei 2015
Uitgeverij
Luitingh Fantasy
ISBN
9789024566877 , 9789024566884


Artikelen over De valkentroon

Hebzucht, macht en strijd
08 juni 2015 3 likes
Nieuwe fantasytitels in 2015
07 mei 2015 8 likes
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €27,50 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

Het gevecht om de Valkentroon begint

door Tanja Krone op 06-08-2015

Karen Miller is een bekende naam, die in verschillende sub-genres van de fantastische literatuur schrijft onder haar eigen naam en het pseudoniem K.E. Mills. Met De Valkentroon begeeft ze zich in de epische of hoge-fantasy, met als sub-genre grimdark. Grimdark kennen de meesten van de boeken van G.R.R. Martin: Het lied van ijs en vuur. Het genre is gebaseerd op het idee dat de wereld niet goed...


Lezersrecensies (1)

Politieke intriges en spanning

door: Saar Thaets 1 like
Een boek van Karen Miller had ik nog nooit gelezen, maar toen ik in de bibliotheek op zoek was naar een nieuwe fantasyroman trok haar ‘Valkentroon’ mij meteen aan. Niet alleen is de cover een mooi plaatje en geeft het ook de sfeer weer van de politieke spanningen die in het boek voorkomen, ook...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic