De vampier

0

Barbara Moore en Davide Corsi
De Vampier Tarot Set
De Vampiers van de Eeuwige Nacht
Set: boek met tarotspel in full-colour!
bindwijze: paperback
formaat: 12,5 x 20 cm
omvang: ca. 160 blz.
illustraties: full-colour
ISBN: 978 90 6378 896 4
Niemand kent de oorsprong van de Vampiers met zekerheid, maar één aspect uit de Wereld der Vampiers kunnen we met zekerheid stellen: de Vampier heeft de status van een eng en onsympathiek monster. Vampiers staan bekend als griezelige wezens die het bloed van onschuldigen drinken om daaruit de energie te halen om te kunnen overleven. Zij leven in een schimmige wereld, waar de scheiding tussen leven en dood onduidelijk is, een wereld die ogenschijnlijk griezelig, zo niet weerzinwekkend lijkt.
Toch waren Vampiers ooit ook gewone mensen, mensen met een levend kloppend hart, met eigen emoties en die liefde en romantiek kenden. Hun worsteling tussen monster-status en de herinnering aan een mooi en menselijk verleden is dan ook de clou van hun eigenlijk zielige bestaan. Een bestaan dat zeker enige verlichting kan gebruiken!
De Wereld van de Vampiers is die van de Eeuwige Nacht, waar het altijd koud is en tijd geen betekenis meer heeft. Het niet-leven van de Vampiers is er één van tegenstellingen en contrasten en om hierin te kunnen leven, zijn zij genoodzaakt om deze tegenstellingen, zo goed en zo kwaad als dat lukt, met elkaar te verenigen.
De brede symboliek van de tarot is bij uitstek geschikt om inzicht te verkrijgen in de duistere, maar ook inspirerende Wereld der Vampiers, waarin zij heen en weer geslingerd worden tussen waanzin en werkelijkheid.
De sprekende afbeeldingen op de 78 kaarten van de De Vampier Tarot van de Eeuwige Nacht illustreren duidelijk het dilemma waarin de Vampiers zich bevinden: een dilemma dat een waarheidsgetrouwe weerspiegeling is van ons eigen leven in de alledaagse maatschappij.
Bij iedere kaart komt niet alleen de Vampier aan het woord, maar worden ook de menselijke en duistere kanten op inzichtelijke wijze besproken.
De Vampier Tarot Set bestaat uit dit intrigerende tarotspel (door Davide Corsi) met een duidelijk handboek in kleur (door Barbara Moore) dat op confronterende wijze het verleden met het heden weet te verbinden, om zo tot een harmonisch wereldbeeld te leiden. Treedt daarom binnen in de Eeuwige Nacht en ervaar de spannende en louterende reis van toen naar nu wie weet kom
je jezelf tegen!
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Laatste editie
29 juni 2010
Uitgeverij
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063788964
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic