De vele levens van Amory Clay

5

Amory Clay lijdt in haar jeugd onder de krankzinnigheid van haar vader die gebroken uit de Eerste Wereldoorlog terugkeerde. Ze zoekt steun bij haar oom Greville, een societyfotograaf, die bij haar een levenslange passie voor fotografie ontketent.
Na een kostschoolopleiding wordt ze de assistent van Greville, met wie ze de Londense beau monde fotografeert. Haar zoektocht naar liefde en artistieke expressie brengt Amory vervolgens naar het roerige Berlijn van de late jaren twintig, naar New York in de jaren dertig, naar de antifascistenrellen in Londen en, als een van de eerste vrouwelijke oorlogsfotografen, naar Frankrijk in de Tweede Wereldoorlog.
'De vele levens van Amory Clay' is een meeslepend verhaal van een leven dat ten volle wordt geleefd, verluchtigd met ‘gevonden’ authentieke foto’s. Tegelijkertijd heeft Boyd een weids panorama geschapen van een aantal cruciale momenten uit de moderne geschiedenis, opgetekend via de lens van een onvergetelijke vrouw.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
480
Laatste editie
28 oktober 2015
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789025446178 , 9789025446505

Hebban recensie

    Inge Deutekom Hebban Recensent

Een leven vol uitdagingen

door Inge Deutekom op 07-01-2016

Amory Clay werd geboren in 1908 en kreeg al op jonge leeftijd een camera in handen van haar oom Gregory, die societyfotograaf was en haar de kneepjes van het vak bijbracht. Haar vader was in de Eerste Wereldoorlog getraumatiseerd geraakt. Op een dag haalde hij haar op van de kostschool en reed met haar het water in. Het was zijn bedoeling om met zijn dochter te sterven, maar Amory redde beiden...


Lezersrecensies (1)

Wat een bijzondere vrouw

door: Annick Van Ravensteyn 1 like
RECENSIE: DE VELE LEVENS VAN AMORY CLAY WILLIAM BOYD Dit boek verhaalt op meesterlijke wijze het leven van de fictieve figuur Amory Clay. William Boyd heeft dit verhaal op zo’n manier geschreven dat de grens tussen fictie en non-fictie vaak vaag wordt. Hij heeft zijn personage...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic