De verborgen dochter

48

Artikelen 2

Leda is nog niet zo lang geleden gescheiden, haar twee dochters zijn vertrokken naar hun vader in Canada. In plaats van verdriet om het gemis voelt Leda opluchting, bevrijding. Ze huurt een vakantieappartement aan zee. Van onder haar parasol op het strand kijkt ze bewonderend naar de idyllische relatie van een jonge moeder en haar dochtertje. Maar ook met jaloezie, omdat het haar herinnert aan de problematische verhouding met haar eigen, nu volwassen dochters. Ze zoekt toenadering tot de jonge moeder, Nina. Leda herkent zichzelf in de rusteloosheid van Nina, jaren geleden heeft zij haar dochters verlaten om voorrang te geven aan haar carrière en een nieuwe liefde te beginnen. En tegelijk benijdt ze Nina om haar frisse schoonheid, die haar confronteert met haar verloren jeugd. In een opwelling besluit Leda de relatie tussen Nina en haar dochter te vernietigen. Ze steelt de pop van het meisje.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Els van der Pluijm
Laatste editie
15 oktober 2008
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028422476 , 9789028441675 , 9789036433594


Artikelen over De verborgen dochter

  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €18,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €8,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Herinneringen

door: JolandavanE 1 like
“De Verborgen Dochter”, de vertaling van Elena Ferrante’s “La figlia oscura”, gaat over de ambivalente gevoelens en gedachten van een moeder van twee volwassen dochters. In het Engels werd deze novelle uitgebracht als “The Lost Daughter”. “Ik had nog geen uur gereden of ik begon...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic