De verborgenheid der kolommen (herziene uitgave)

0De auteur gunt de lezer een indiscrete en zeldzame kijk op de gebruiken in de vrijmetselarij. Dat doet hij in een archaïsch en barok Nederlands, waardoor het verhaal in een bijzondere sfeer wordt verteld. Bovendien is het boek met raffinement geschreven. De niet-ingewijde lezer vraagt zich voortdurend af wat authentiek is en wat verzonnen.
Ook bij de persoonsbeschrijvingen is de dubbele bodem merkbaar. De auteur heeft met dit werk een charmant, geestig en intelligent sleutelverhaal verteld.
NBD Biblion

Een stilistisch hoogstandje, geschreven in een barok en doorwrocht Nederlands dat doet dromen van lang vervlogen raffinement. ‘Een mogelijke gelijkenis met bestaande personen berust op het toeval’, schrijft hij ergens. Ja, ja: Honni soit qui mal y pense?
Het Nieuwsblad

Paul de Pessemier ’s Gravendries was gedurende zeven jaar eindverantwoordelijke van het kunsthistorisch tijdschrift De Woonstede door de Eeuwen Heen. Hij publiceert zowel fictie als non-fictie. Hij heeft vier romans en drie biografieën op zijn palmares. Daarnaast schrijft hij regelmatig geschiedkundige en kunsthistorische artikelen.

Meer info: www.partizaan.be
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
100
Laatste editie
24 augustus 2015
Uitgeverij
Stefaan Van Laere/Uitgeverij Partizaan
ISBN
9789492007261
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic