De vergelding

10

Op een zomerochtend wordt politiechef Bruno Courrèges ruw gewekt door de sirene boven op het gemeentehuis van Saint-Denis, die de vrijwillige brandweer oproept. Bruno volgt de brandweer naar een grote loods die in lichterlaaie staat en bijgevolg een deel van het omliggende wijnveld in vlammen zet.

Enige tijd later wordt het dorp in de Périgord bezocht door een Californische wijnmaker met grootse plannen. Hij wil een enorme wijnfabriek in de vallei bouwen, wat een aardige opsteker zou zijn voor de plaatselijke economie.

Het plan zaait verdeeldheid onder de bewoners van Saint-Denis, waarbij de gemoederen hoog oplopen. Als een nieuwe brand volgt en wederom een deel van de wijngaarden in vlammen opgaat, neemt de dreiging van de tegenstanders serieuze vormen aan.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Dark Vineyard
Serie
Bruno Courrèges (2)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
26 januari 2011
Uitgeverij
Cargo
ISBN
9789023456353 , 9789023465065
Advertentie

Hebban recensie

Cherchez la femme

door Kees de Bree op 19-07-2010

De mooiste gedichten en liedteksten gaan over de liefde. Maar ook schrijvers die verliefd zijn op een streek of een land kunnen gepassioneerd en aanstekelijk over het object van hun liefde verhalen. De Engelse journalist Peter Mayle is zo iemand. Hij werd miljonair met zijn boekjes over de Provence. Ook zijn landgenoot Martin Walker, voormalig journalist van The Guardian, is zo iemand. In De...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic