De vergeten prins

10

Het nooit eerder vertelde verhaal van kroonprins Wiwill In 1876 is Willem van Oranje, roepnaam Wiwill, kroonprins van Nederland. Afgeschrikt door het slechte huwelijk van zijn ouders, koning Willem III en koningin Sophie, vlucht hij naar Parijs, vastbesloten om nooit terug te keren naar Den Haag. In de mondaine metropool vult Wiwill zijn dagen met het verleiden van beeldschone vrouwen in chique salons. Maar dan wordt hij verliefd op een Nederlandse gravin, een vrouw beneden zijn stand. Kiest hij voor de liefde of toch voor de troon?

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
30 juni 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029538800 , 9789029538817

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 13,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 13,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Portret van een twijfelaar

door: Jeanine Erades 1 like
Prachtig boek over kroonprins Willem III. Een man die zijn leven lang twijfelt, tussen Nederland en Frankrijk, tussen zijn vader en moeder en tussen zijn toekomst en de liefde. Zandberg zet die twijfel met verbeeldingskracht neer.

mooi verhaal

door: jantien de wit 1 like
Fijne roman over de oudere broer van Koningin Wilhelmina. Hij wil trouwen met een gravin, maar dat wordt verboden en aan die beslissing gaat hij ten onder. Speels geschreven en met veel tempo. Ik vond de roman alleen wat te kort voor de drama's die zich erin ontvouwen. Maar zeker een prima roman.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic