De verleiding van het kwaad

5

De zaken die advocaat Mikael Brenne behartigt voor het Servische duo Slavo en Mike zijn dubieus te noemen. Hij wordt steeds verder in hun winstgevende praktijken betrokken en raakt daarmee blinder voor de misdaden die ze begaan. Wanneer hij iemand anders laat opdraaien voor een drugsdelict van de vrouw van Mike en ook nog eens een affaire met haar begint, is het hek van de dam. Bij daglicht advocaat en in de schaduw misdadiger zal Mikael bij gebrek aan absolute bewijzen en op grond van gerede twijfel uiteindelijk toch nog perspectieven zien.

De verleiding van het kwaad is een prachtig boek met een zeer herkenbaar thema, dat goed laat zien hoe gemakkelijk je ergens in terechtkomt waar je niet wilt zijn en hoe lastig het dan is om daar weer uit te komen.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Rimelig tvil
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Neeltje Wiersma
Laatste editie
21 mei 2010
Uitgeverij
De Geus Spanning
ISBN
9789044512670
Advertentie

Hebban recensie

de plot is minutieus en geloofwaardig

door Fred Monsma op 21-07-2010

Wie zijn website raadpleegt, ontdekt dat Chris Tvedt al zes boeken op zijn naam heeft staan. Drie zijn er reeds in het Duits vertaald. Vier zouden er advocaat Mikael Brenne als vast hoofdpersonage hebben. Met dank aan uitgeverij De Geus kunnen nu ook Nederlanders beoordelen of Tvedts misdaadromans iets toevoegen aan het genre.
Zojuist verscheen De verleiding van het kwaad, de vertaling van de...

Lezersrecensies (2)

door: michel quaeyhaegens 1 like
Chris Tvedts debuutroman is zeer beloftevol. Hij is geboren in de Noorse stad Bergen en werkt sinds 1988 als advocaat. Hij studeerde aan de universiteit van Bergen naast rechten ook literatuurwetenschap en woont in voornoemde stad met zijn partner en drie kinderen.
Het boek telt 383 pagina’s en...

Recensie De verleiding van het kwaad

door: Trijnko 1 like
Net gelezen De verleiding van het kwaad door Chris Tvedt. De Noorse advocaat Mikael Brenne heeft samen met zijn secretaresse een klein advocatenkantoor die het financieel niet goed doet. Dan krijgt de hoofdfiguur een lucratieve klant twee Serviërs die in de horeca zitten, al snel blijkt dat een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic