De Verlister

0

High fantasy. De roman speelt zich af in de vroege Middeleeuwen zonder het bestaan van het christendom en ridders. Een aantal personen uit een geslacht of een volk zijn behept met bovennatuurlijke krachten. Naast bijzondere volken en personen speelt een lichtgevende zwerm ‘de Balderwachters’ een belangrijke rol.
Sanderijn van Ravenswaard is de enige dochter van de Lanter van Teisterbant. Teisterbant is een riviereiland waar vrouwen eeuwenlang de dienst uitmaakten.
Hendrik van Ravenswaard wordt na terugkeer van een queeste tot Lanter benoemd. Hij grijpt de macht, ontbindt de vrouwenraad, sluit hun onafhankelijke gerechtshoven en schaft het ambt van Asega af. De krijgsvrouwen, de Dragonders, worden onderdeel van zijn leger. Binnen 3 jaar verovert hij met zijn leger de buurlanden met als einddoel van zijn veldtocht de Verlister in Selene. Het koninkrijk Bergen komt op zijn pad. Koning Nasser en zijn zonen strijden 6 jaar tegen de Ravenswaard voor ze het onderspit delven.
De schatkist is leeg. De veldtocht wordt beëindigd. Intussen groeit Sanderijn op, samen met haar broers. Ze was de wettelijke opvolgster van de Asega, maar is nu voorbestemd om de Dragonders bij de verovering van Selene te leiden. Op veertienjarige leeftijd valt ze in ongenade bij haar vader. Ze vlucht naar het buitenland. Nog voor haar achttiende verjaardag hervat Hendrik van Ravenswaard de oorlog. Tegen wil en dank raakt ze er bij betrokken.
Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Aantal pagina’s
540
Laatste editie
02 februari 2016
Uitgeverij
S. Janssen van Doorn
ISBN
9789082426601 , 9789082426618
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic