De verloren hand

0

De driejarige Luna heeft een Nederlandse moeder en een vader uit Sierra Leone (met verblijfsstatus). Op een dag wordt Luna hevig bloedend en in shock door haar vader gevonden in de achtertuin. Haar linkerhand is afgesneden en onvindbaar. Deze heftige gebeurtenis brengt haar vaders duistere verleden aanhet licht. Al vrij snel komt de politie erachter dat hij in de burgeroorlog van zijn thuisland een gevreesde generaal was die bekend stond om het afhakken van de handen van zijn slachtoffers. Hij wordt na de schokkende confrontatie opgepakt. Maar is hij ook de schuldige?

In De verloren hand neemt Babah Tarawally de lezer mee in de belevingswereld van asielzoekers en hun worsteling om opgelopen trauma's te boven te komen. Met de oprechte oorlogsslachtoffers komen ook voormalige beulen en criminelen mee naar Nederland. De kans is dus groot dat asielzoekers opnieuw met deze beulen worden geconfronteerd. In dit meeslepende verhaal laat Tarawally ook zien dat ieder mens, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden, zijn trauma's kan verwerken en een nieuw leven kan beginnen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
25 april 2016
Uitgeverij
LM Publishers
ISBN
9789460224171

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic