De verpande Olmenhoeve

1

De verpande Olmenhoeve heeft alles wat een goede streekroman nodig heeft: een prachtige setting, een originele verhaallijn en niet te vergeten spanning. Geschreven door een van de beste streekromanschrijvers van Nederland.

Boer Anton Bijleveld heeft het uitstekend voor elkaar: hij is een van de grootste en daarmee invloedrijkste boeren uit de omgeving en zijn twee zonen, Cor en Arie, kunnen goed meekomen. Over de toekomst hoeft hij zich geen zorgen te maken, totdat oudste zoon Cor in de stad in aanraking komt met de verkeerde vrienden. Hij wil zo snel mogelijk geld verdienen en gaat in "de handel". Die handel wordt grotendeels gefinancierd door zijn vader, die zijn oogappel graag een handje helpt, ook al wordt zijn vertrouwen keer op keer beschaamd. Maar Cor werkt zich steeds verder in de nesten en sleept zijn familie en de machtige Olmenhoeve daarin mee. Daarmee dreigt hij zelfs het levensgeluk van zijn broer Arie te verspelen. Is het gezin Bijleveld daartegen opgewassen?

Clemens Wisse laat zich inspireren door zijn streek en zijn jeugd. Dat levert prachtige streekromans op.

Verschenen in
Genre
Feelgood , Romantiek
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
14 november 2008
Uitgeverij
VCL/West-Friesland
ISBN
9789020529029 , 9789036425919
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic