De verrassing

27

Ivor Tesham, een jonge, knappe en ambitieuze politicus, wil zijn minnares Hebe Furnal een onvergetelijk en spannend cadeau voor haar verjaardag geven: ze wordt zogenaamd ontvoerd. Terwijl Ivor met de champagne zit te wachten, verstrijkt het tijdstip waarop Hebe zou moeten verschijnen.

Pas de volgende dag hoort hij dat de auto waar Hebe in zat, is verongelukt. De chauffeur en Hebe zijn dood. Geschokt door de gebeurtenis, maar vooral bang dat zal uitkomen dat hij Hebe's minnaar was en achter de nepontvoering zat, wil Ivor er alles aan doen om erachter te komen of iemand hem kan verraden. Er is één vrouw die het zou kunnen weten, want zij was Hebe's alibi op de dagen dat zij haar minnaar zag. Maar wat weet zij precies?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Birthday Present
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Hugo Kuipers
Laatste editie
06 augustus 2011
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN
9789022994788 , 9789046114285 , 9789044960839 , 9789046305638
Advertentie

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

Geen verrassing dat het weer een goed boek is…

door Jannelies Smit op 15-10-2008

Wat geef je je minnares voor haar verjaardag als ze al een parelsnoer van je heeft gekregen? Dan geef je haar een verrassing. Je laat haar ‘ontvoeren’ voor een leuke avond met jou!
Ivor Tesham, parlementslid, hééft een maîtresse. En dat parelsnoer heeft ze dus al gekregen. Als hij echter in een opwelling twee mannen regelt die Hebe Furnal moeten ‘ontvoeren’, gaat er iets vreselijk mis....

Lezersrecensies (4)

ik heb echt betere boeken gelezen

door: maryse 1 like
Ik ben al een tijdje bezig om dit boek uit te lezen, Maar je leest dit boek door twee verschillende mensen die weten van het ongeluk en de ware toedracht ervan. Helaas is dit zo saai er gebeurt haast niks tot het einde van dit boek ik zal nog niet verklappen mocht je het toch besluiten om te lezen....

door: Laura Roest 1 like
Ik heb zelden een thriller of spannend boek gelezen dat zo ontzettend saai is als De Verrassing. Van de eerste tot de laatste pagina ontbreekt elke spanning. De plot is gekunsteld en niet verrassend. Ik had nog nooit iets van Rendell gelezen, en ga dat zeker ook niet nog eens doen.

Recensie De verrassing

door: Hailmary 1 like
Mooi boek, redelijke karakteriseringen en iets van de oude Rendell-duisternis. Origineel, dat de thriller niet helemaal wordt dichtgetimmerd: er blijven raadsels onopgelost, zo lijkt het inderdaad meer op een verhaal uit het echte leven, vanuit de ik-persoon die dingen en mensen in zijn omgeving...

Recensie De verrassing

door: piper 1 like
Sorry, maar er is voorlopig nog geen Nederlandstalige kaft te vinden, het boek komt pas in novermber uit. Dus heb ik noodgedwongen de Engelstalige kaft erbij gezet. Ik zie dat het ondertussen in orde is, bedankt !

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic