De verstotene

9

De Marokkaanse Mina groeide op in een wereld vol taboes, waar uiterlijke schijn belangrijker was dan de liefde van een moeder voor haar kind. Mina hunkerde naar warmte en erkenning, en kreeg het bijna allemaal: een man, een goede baan en een huis in een prestigieuze buurt. Maar na hun vakantie in New York wordt ze verlaten door haar vriend, moet ze verhuizen naar een kleine woning, en stort ze op haar werk in. Ze voelt zich verstoten, uit zowel de westerse samenleving, als uit de allochtone gemeenschap waarin ze is opgegroeid. Om de leegte en de voortdurende eenzaamheid van haar nieuwe bestaan achter zich te laten, gooit ze zich op de lichamelijke liefde en verliest zich in het grootste verbod: haar passie voor een joodse man. Gedreven door angst besluit ze het lot naar zich toe te trekken en dat te doen wat ze al die tijd heeft nagelaten.
NAIMA EL BEZAZ (1974) publiceerde op haar eenentwintigste DE WEG NAAR HET NOORDEN, waarvoor ze de Jenny Smelik IBBY-prijs ontving. Daarna verscheen MINNARES VAN DE DUIVEL.
DE VERSTOTENE is haar derde roman.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
29 september 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789025424282
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie De verstotene

door: ennie 1 like
ik vond het een boeiend boek. het gaf me wel een gevoel van leegte. hoewel het in de ik-vorm geschreven is, is het ook afstandelijk geschreven. té afstandelijk, vind ik, voor de ik-vorm, te beschouwend misschien. bijvoorbeeld een zin als deze: ""toen het donker werd en het echt tijd was om naar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic