De verzameling van thematisch geordende leerredes deel 5-het grote deel (Maha-Vagga)

,

0

Dit deel in de Klassieke Tekstbibliotheek (deel 21) bevat een integrale vertaling van het vijfde en laatste deel (Vagga) van de Samyutta-Nikaya (SN), 'De verzameling van thematisch geordende leerredes' van de Boeddha. De SN is in de traditionele telling na de Digha-Nikaya en de Majjhima-Nikaya de derde verzameling in de Sutta-Pitaka (de Mand van de leerredes van de Boeddha) behorend tot de Pali-Canon. De hele SN bestaat uit 56 boeken (samyutta's), die elk een bepaald thema behandelen.

Deze nieuwe publicatie wordt het Maha-Vagga 'Grote Deel' genoemd, omdat het qua omvang het grootste Deel van de SN is. 'Groot' wordt dit Deel waarschijnlijk ook genoemd, omdat het de kern van de Leer van de Boeddha bevat. De eerste zeven samyutta's zijn namelijk gewijd aan de 37 factoren die bijdragen aan het ontwaken' (sattatimsa bodhipakkhiya dhamma): de vier vormen van het cultiveren van de aandacht, de vier vormen van juiste inspanning, de vier grondslagen van magische kracht, de vijf geestelijke vermogens, de vijf krachten, de zeven factoren van het ontwaken en het edele achtvoudige pad. De overige vijf samyutta's bevatten sutta's over de eerw. Anuruddha, de jhana's, aandachtig in- en uitademen, het betreden van de stroom en de vier edele waarheden.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
448
Laatste editie
26 oktober 2013
Uitgeverij
Asoka
ISBN
9789056702335

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 39,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 39,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic