De verzonken jongen, Meester Mitraillette

De verzonken jongen, Meester Mitraillette

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
De omnibus ‘De verzonken jongen/Meester Mitraillette’ van Jan Vantoortelboom bevat de twee boeken waaruit de personage in zijn nieuwe roman ‘Jagersmaan’ wederom een rol hebben.
De verzonken jongen
Zorgeloos en onbeschermd. Zo gaan Stoffel en Bert Vanheule door het leven in het West-Vlaamse dorp Elverdinge. Elke zondag gaat het gezin plichtsgetrouw op bezoek bij grootvader Victor. Zijn gezicht is in tweeën gespleten door een litteken dat Stoffels verbeelding voedt. Geleidelijk aan sijpelt vertwijfeling over de herkomst van dat litteken door. Als er een brief wordt bezorgd die tot ontzetting bij zijn ouders leidt en Victor Vanheule zich daarop verhangt, betekent dat het einde van het leven van de broers zoals ze dat tot dan toe kenden en achterhaalt Stoffel de troebele waarheid.
In De verzonken jongen toont Vantoortelboom hoe het is om je onschuld te verliezen.
Meester Mitraillette
De Eerste Wereldoorlog. De jonge schoolmeester David Verbocht staat voor het vuurpeloton, als deserteur veroordeeld tot de dood. Waarom is hij naar het front gestuurd en heeft hij gedeserteerd? Wat heeft de jongen Marcus Verschoppen ermee te maken? En zijn moeder?
Victor Vanheule, de grootvader uit De verzonken jongen, duikt hier op als jonge soldaat die David eerder in de loopgraven het leven redde.
Jan Vantoortelboom laat in Meester Mitrailette zien hoe schuldgevoelens een leven kunnen ontwrichten.
Onlangs verscheen Vantoortelbooms nieuwe roman Jagersmaan waarin Victor Vanheule, grootvader en geweldenaar uit De verzonken jongen, en de afstandelijke vriend en redder van David Verbocht uit Meester Mitraillette, zijn verhaal opeist.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
576
Uitgeverij
Atlas Contact
Laatste editie
29 april 2019
ISBN
9789025454708 , 9789025454999
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50
E-book prijsvergelijker
Advertentie