De vijand

52

Spots 2

Net als commissaris Pieter Van In denkt dat hij even kan uitblazen na het onthutsende avontuur met het stamcelonderzoek waarbij hij bijna de verdrinkingsdood stierf, krijgt hij een merkwaardig telefoontje van een oude vriendin. Haar broer is spoorloos verdwenen en zij schakelt de discrete hulp in van Van In. Ze wil geen officieel onderzoek, want haar broer is geheim agent en het is niet toegestaan op enigerlei wijze de aandacht op de geheime dienst te vestigen.

Als Van In zijn privéonderzoek start, ontdekt hij al gauw dat er binnen de Europese geheime dienst in oprichting verschillende strekkingen zijn en dat afdelingen elkaar niet alleen wantrouwen, maar ook tegenwerken. De agenten houden elkaar nauwlettend en angstvallig in het oog.

Van In stuit op een complot binnen de dienst en hij vermoedt dat de broer van zijn jeugdvriendin over aanwijzingen beschikte die hem in acuut levensgevaar hebben gebracht. Er ontstaat een kat-en-muisspel, waarbij Van In uiteindelijk de stervende broer vindt. In een ultieme krachtmeting slaagt hij erin een ramp te vermijden. Daarbij wekt hij de bewondering van de top van de geheime dienst.

Verschenen in
Serie
Pieter Van In (26)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
01 januari 2011
Uitgeverij
Manteau thriller
ISBN
9789022324820 , 9789022324837 , 9789460411120 , 9789046307014


Door lezers

Thriller Club / Pieter van In & Hannelore Martens - Pieter Aspe
17 december 2018 26 reacties
Thriller Club / Aspe Award 2017
01 oktober 2017 7 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 21,99 Bestel het ebook bij Libris voor 14,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 21,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 14,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Easy reading met een Duvel binnen handbereik

door Nico De Muyt op 05-07-2010

Pieter Aspe verkocht in Vlaanderen één miljoen boeken in tien jaar tijd. Een unicum dat hij volledig te danken heeft aan zijn populair politieduo Pieter Van In en Guido Versavel. Van In, de ietwat norse, eigenzinnige commissaris en Versavel die met zijn snor en uniform graag de rol van stereotype flik op zich neemt. Naast collega’s zijn de twee echte vrienden en dit zorgt dikwijls voor de...

Lezersrecensies (4)

De Vijand

door: Laura Roeymans 2 likes
“ De clandestiene afspraak met de zus van Dewinter, de ESSE, de bizarre inlichtingendienst waarvan Dewinter deel uitmaakte, de dreiging van een terroristische aanslag en de schijnbaar nutteloze dood van Ernest Claes, een schimmige agent die hen als een schutsengel naar hun doel had geleid. En was...

De Vijand

door: Adnan Theerens 1 like
Heel mooi boek. Het is vlot leesbaar en zeer spannend. Ook heel tof is dat het zich situeert in de mooie streek van Brugge.

door: Peter Roosen 1 like

door: lucas ferelli 1 like
Aspe is en blijft top. Zo heerlijk ongekunsteld ook. Proficiat Pieter!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic