De visie van de vijand

0

Bij de start van de Eerste Wereldoorlog werd ook de propagandamachine op gang getrokken. Heel wat fotografen werden naar het front gestuurd om de successen van de eigen soldaten en nederlagen van de vijand vast te leggen. Beelden van de oorlog moesten de interesse en steun van de bevolking opwekken en behouden.
“Der grosse Krieg in Bildern” was een Duits propagandatijdschrift dat van 1915 tot oktober 1918 de oorlog in beeld bracht. Met onderschriften in vijf of zes talen richtte het zich op een internationaal publiek. De visie van de vijand brengt een selectie van die beelden. Hoe keek de Duitse bezetter naar de grote oorlog? Wat haalden de Duitse oorlogsfotografen voor hun lens? Hoe gekleurd is hun blik?
PETER D’HAESELEER selecteerde met veel zorg de beelden voor dit unieke kijkboek. Alle aspecten van de Eerste Wereldoorlog komen erin aan bod: de oorlog op het land, in de lucht en op zee, het soldatenleven, de militaire uitrusting, de bevoorrading, het leven aan de verschillende fronten… De foto’s zijn belangrijke getuigen, ze bieden ons een vernieuwende en controversiële blik op de Eerste Wereldoorlog. Door de ogen van de Duitse bezetter en zijn bondgenoten.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
247
Laatste editie
17 september 2010
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058267375
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic