De Vlinder en de Vleermuis

0

Freeyad Ibrahim (1951) komt oorspronkelijk uit Kurdistan – Irak en heeft sinds 18 jaar de Nederlandse nationaliteit. In Irak was hij leraar Engels en hij heeft een Master Degree in Oosterse letterkunde. Zijn eerste boek in Nederland is “Hallo op de fiets”. Zijn tweede boek “De Advocaat, de Hond en de Vreemdeling” werd in 2013 uitgeven bij Calbona uitgeverij - Rotterdam.
High1950@gmail.com - www.freeyad Ibrahim.nl

Drie jaren nadat hij zijn dochtertje na de gifgasramp had begraven, gaat Farhad uit ballingschap terug naar zijn eigen land via Iran. Aangekomen in zijn stad gaat hij allereerst naar de begraafplaats. Tot zijn volkomen verbijstering ziet hij met eigen ogen dat de naam “Papula” verdwenen is. In plaats daarvan is de naam van haar beste vriendin op de grafsteen gegraveerd.
De moeder van het vriendinnetje vertelt hem het verhaal: (Jouw vrouw is dood gevonden en jouw dochter leeft nog, want de twee meisjes waren onafscheidelijk en hadden beide een roze schooltas… en dat Papula ooit werd gezien, staand op haar eigen graf en huilend bij haar moeders graf. Verbijsterd hadden de grafbezoekers naar haar angstig geroepen: “Daar is Papula haar spook, weg met je kwade geest.” Zij werd zo bang en vluchtte naar een oude tante in nabijgelegen dorp. Zij kon niet meer terug naar het door een ramp getroffen stadje. De oude tante gaat daar namens haar informeren of haar ‘baba’ daar is, of hij ooit werd gezien.
Hopeloos verhuizen ze later naar dezelfde stad waar Farhad’s woonplaats is. “Baba komt misschien zijn familie te bezoeken.”)
Papula’s voorstel aan haar tante luidt: “Wij zetten een grote roze tas in het midden van de tassen, als baba Farhad hier passeert, trekt deze zijn aandacht.”
Maar komt haar vader wel? Trekt de roze tas, haar kenmerk, zijn aandacht wel? Gaat hij haar na de dood terugvinden in een stad die meer dan half miljoen inwoners telt?
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
272
Laatste editie
21 januari 2016
Uitgeverij
Calbona Uitgeverij
ISBN
9789492228666
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic