De vloek van Woestewolf

15

Top25's 1
Wat moet het kleine driftige doktertje, het geleerde heertje dat zoekt en denkt en in boeken neust, wat moet die dokter Kroch ineens met een kist vol goud?
En wat betekent die vreemde, half onleesbare brief die samen met de goudkist bij de dokter wordt bezorgd? Een brief met een smeekbede om hulp, van een patiënt die lijdt aan... goudkoorts.
De dokter smijt de brief weg en laat zijn knecht Valet de kist met goud in een hoek van zijn spreekkamer zetten. Maar de struikrovers Oenk en Boenk zijn wel geïnteresseerd in de kist. Dat merkt de dokter als het goud uit de kist wordt geroofd. Dan komt de dokter er eindelijk achter dat er iets bijzonders met het goud aan de hand moet zijn, iets zó bijzonders dat hij besluit op de vreemde brief in te gaan en een tocht te ondernemen naar de patiënt met goudkoorts: de Hertog van Woestewolf.
Wie is de Hertog van Woestewolf? Bestaat hij echt of is hij een legende? Woont hij op een kasteel of in de honderden jaren oude ruïne, ergens boven op een rots, waarover spookverhalen de ronde doen?

Paul Biegel (1925-2006) was een Nederlandse schrijver, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn kinderboeken. Voor zijn werk ontving hij onder meer twee Gouden Griffels, vier Zilveren Griffels en een nominatie voor de Hans Christian
Andersenprijs.
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
12 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
ISBN
9789025102364 , 9789047750055 , 9789034535085 , 9789491638763 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,95
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit luisterboek voor  €13,55 bij

bestellen

Advertentie

Lezersrecensies (1)

''Mijn tweede boek van Dhr. Biegel.''

door: Joey 1 like
Bij het ene boek ben ik een man van veel woorden en bij het andere boek ben ik een man van weinig woorden. Ik zal me betreffende 'De Vloek van Woestewolf (1974)' aan het laatstgenoemde houden: Geslaagd boek / spannend verhaal die ik in de toekomst zeker nog eens tevoorschijn zal halen. Knap...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic