De vuurmaker

20

Top25's 1

Li Yan is een detective in de moderne en opwindende metropool Beijing. Hij heeft twee gewelddadige decennia overleefd door hard aan zijn carrière te werken, iets wat hem uiteindelijk het respect van de Chinese samenleving verschaft dat zijn familie in de Culturele Revolutie verloren had. Margaret Campbell is een forensisch pathologe uit Chicago, die zich door een mislukte relatie geheel en al op haar werk stort.

Als Li geconfronteerd wordt met een afschuwelijk verbrand lijk, wordt hij tot zijn afgrijzen door zijn superieuren gedwongen de hulp van Margaret aan te nemen. Hoewel de samenwerking te wensen over laat, vordert het onderzoek gestaag. Maar geen van beiden is bedacht op de uiteindelijke consequenties. Hun vragen leiden tot het openen van een ware doos van Pandora en confronteren de speurders met een angstaanjagende waarheid.

Dit is het eerste boek in een reeks.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Firemaker
Serie
Li Yan & Margaret Campbell (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
30 september 2003
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045301723
Advertentie

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

Wat een geweldig leuk boek!

door Jannelies Smit op 18-11-2003

Ik begin positief: wat een geweldig leuk boek! Toevallig heb ik een poosje terug een erg goede TV-film gezien over precies, maar dan ook precies hetzelfde onderwerp. Deze film speelde zich af ergens in Engeland, en was ook geschreven door een Brit. Het is bijzonder leuk om te lezen hoe de Amerikaan May dit thema oppakt, en daar dan kundig het botsen van de Chinese en Amerikaanse cultuur doorheen...

Lezersrecensies (6)

door: H.-1543 1 like
Ik kocht het boek en ik heb het bijna in een stuk doorgelezen. Het zit heel goed in mekaar en ik kan me er helemaal in verplaatsen. Ik vind het ook heel leuk dat het een serie is en ik hoop dat de andere delen ook vertaald zullen worden.

door: Bianca Poederbach-Kappe-3202 1 like
Ik heb het in twee dagen helemaal uitgelezen! Wat een geweldig boek, een aanrader voor iedereen. Wat een geweldige mengeling van cultuur en crime. Kan niet wachten tot ik het volgende boek heb.

door: C. Vos-3870 1 like
Na de Kay Scarpetta serie van Patricia Cornwell, kunnen niet zoveel boeken mij meer echt boeien....
Dit boek was in het begin ook even doorspitten, maar....Heb gisteren meteen het 2e deel gekocht, is bijna uit en ik ga door voor nummer 3!!!!!!!!

door: Bianca-4458 1 like
Ik vond dit een goed boek. Het is niet alleen spannend, maar er wordt ook heel goed de verschillen tussen de twee culturen beschreven. Erg interessant om te lezen hoe ze in China met een moordzaak omgaan. Duidelijk heel anders dan hoe het in Amerika er aan toe gaat.

0000

door: Trudy-4528 1 like
Naast de drie Nederlandse titels heb ik - natuurlijk - ook de drie Engelse titel (The Runner, Snakehead en Chinese Whispers) gelezen. Omdat ik nauwelijks op een 7e boek kan wachten heb ik via zijn eigen site (het adres staat op Crimezone) aan Peter May gevraagd wanneer deel 7 verschijnt. Groot was...

Recensie Vuurmaker

door: Frans Leemker 1 like
Wanneer Margaret in China aankomt, is ze geheel niet voorbereid op de grote cultuurverschillen, waar ze mee te maken krijgt. Dit leidt tot vaak pijnlijke situaties.  Zeker wanneer haar gevraagd wordt te helpen bij het onderzoek bij een door brand omgekomen man.  Het onderzoek lijkt complexer dan...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic