De wachters van de Duivelsbijbel

8

Praag, 1612. Na de dood van keizer Rudolph II dringen plunderaars de Burcht binnen en stelen het meest omstreden boek van die tijd, de Codex Gigas. Dit boek staat ook bekend als de Duivelsbijbel, en werd volgens de overlevering met behulp van een monnik door de duivel zelf geschreven.

Niet veel later gebeuren er onheilspellende dingen in de naam van de Satan: mensen begaan de verschrikkelijkste misdaden en getuigen dat ze de Duivel hebben zien lachen en dansen, en allerlei duistere voorspellingen worden bewaarheid.

Het lijkt of er een verband is tussen de diefstal van de Duivelsbijbel en de plotselinge toename van het geweld, maar het is een raadsel waarom.

De jacht op de Duivelsbijbel wordt geopend en er gaan geruchten dat er een kopie van het boek in omloop is gebracht, hetgeen de vraag oproept waar zich dan de echte bevindt?

Met de verwoesting van een klooster in Braunau ontbrandt de religieuze strijd en proberen monniken de Bijbel veilig te stellen en het Goede te redden. Maar is het Kwaad door het Kwaad uit te roeien?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Die Wächter der Teufelsbibel
Serie
Duivelsbijbel-trilogie (2)
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Sonja van Wierst
Laatste editie
13 oktober 2009
Uitgeverij
de Fontein
ISBN
9789026127021
Advertentie

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

Veel sfeerbeschrijving

door Jannelies Smit op 15-10-2009

Het verhaal begint in 1612, als de eerste tekenen van wat later de Dertigjarige Oorlog (1618-1648) zou worden al te zien zijn. Keizer Rudolf is dood en Polyxena von Lobkowicz, de beeldschone vrouw van de Rijkskanselier, geeft Heinrich von Wallenstein-Dubrowitz, ook wel Henyk genoemd, opdracht om de Duivelsbijbel te stelen uit het geheime laboratorium van de dode keizer. Zij wil die bijbel hebben...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic