De Walpurgis nachtmerrie

6

Drie jongens beleven in 1936 hun mooiste vakantie. Tot een vreselijke ontdekking hun verdere leven ingrijpend beinvloedt en uiteindelijk zal verwoesten.

Niels Berteele, journalist bij de regionale televisie, raakt betrokken bij een duistere zaak. Daarbij spelen de verkoop van de lokale brouwerij en een verdacht sterfgeval in de buurt een rol. Aanvankelijk lijkt er geen verband tussen die twee feiten te bestaan. Maar Niels vermoedt dat er meer aan de hand is.

Wanneer geheel toevallig vier foto’s, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het fort van Breendonk zijn genomen, in Niels’ bezit komen, krijgt hij niet alleen een huurmoordenaar achter zich aan, maar worden die foto’s plotseling een wrede sleutel tot zijn eigen verleden.

Hoe dieper hij begint te graven, hoe omvangrijker en explosiever zijn ontdekkingen worden. Zijn tocht leidt hem naar Zwitserland en Thailand maar vooral naar een duister geheim in de geschiedenis van België.

Baudewyns is gekend omwille van zijn epische thrillers. Hij kreeg de Diamanten Kogel voor De Emerson locomotief. Zijn non-fictieboek De een zijn dood, over zijn beroep als begrafenis onder nemer, werd een bestseller.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
01 november 2010
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789044323047 , 9789089241504
Advertentie

Hebban recensie

Een indrukwekkend marathonverhaal in boekvorm

door Cees van Rhienen op 25-05-2009

De Walpurgisnacht is een van oorsprong Europees feest, dat wordt gevierd in de nacht van 30 april - 1 mei. Het heeft betekenis voor diverse levensbeschouwelijke groepen zoals christenen, heidenen en wicca’s. Tevens is het een belangrijke feestdag in Duitsland, Zweden en Finland. Daarnaast is Walpurgisnacht ook sterk gemythologiseerd, onder andere in de literatuur. De oorsprong gaat terug op...

Lezersrecensies (1)

door: Philippe Callebert 1 like
Als liefhebber van boeken van eigen bodem, waagde ik mij deze keer aan een thriller van Baudewyns, want van deze auteur had ik nog geen boek gelezen. Ik kan niet ontkennen aangenaam verrast te zijn, want het verhaal heeft (ondanks enkele duidelijke gebreken) echt wel potentie. Het verhaal omspant...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic