De weduwen van de donderdag

8

Achter hoge muren met zwaar vergrendelde deuren en omzoomd door surveillancehokjes, bevindt zich de countryclub Altos de la Cascada. Daarbuiten ligt de volkswijk Santa María de los Tigrecitos, de snelweg, de stad de rest van de wereld.
In Altos de la Cascada wonen gezinnen die er allemaal dezelfde weelderige levensstijl op na houden en die koste wat het kost willen behouden, of liever, nog meer willen verrijken. Een groep vrienden komt er wekelijks samen, ver weg van de nieuwsgierige blikken van hun kinderen, huishoudsters en echtgenotes, die, uitgesloten van deze mannelijke bijeenkomsten, zichzelf gekscherend de weduwen van de donderdag noemen.
Als de economie van het land instort, wordt de rust in Altos de la Cascada wreed verstoord. Zonder materiële zekerheid brokkelen de perfecte levens van de rijke inwoners gestaag af. De vriendengroep is wanhopig en neemt op een avond rigoureus besluit.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
08 april 2010
Uitgeverij
Signatuur
ISBN
9789056723118 , 9789044963977
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Recensie De weduwen van de donderdag

door: Hailmary 1 like
echt een goed boek geschreven in een heel bijzondere stijl.

Recensie De weduwen van de donderdag

door: Josje Frumau 1 like
Een erg goed boek, dat naar mijn mening niet voor niets een prestigeuze prijs in Argentinie heeft gewonnen. De auteur schrijft op een humoristische en ironische manier over hoe een besloten groep rijke families in Argentinie er alles aan doet, om het ideale 'plaatje' van rijkdom en succes hoog te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic