De wereld is weer plat, ja

De wereld is weer plat, ja

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Er worden in Nederland veel gedichten geschreven, maar wie leest ze eigenlijk en wie zegt er iets zinnigs over? In zijn nieuwe boek bespreekt Guus Middag twintig mooie gedichten van twintig hedendaagse dichters en hij schrijft er twintig heldere, diepgravende en montere stukken over. Alle gedichten zijn geschreven in het nieuwe millennium.

Ze zijn van dichters als Marieke Lucas Rijneveld, Ingmar Heytze, Ester Naomi Perquin, Ilja Leonard Pfeijffer en Radna Fabias. Er zitten ook hiphoppers bij, en zangers en zangeressen als Daniël Lohues en Katinka Polderman.

De wereld is weer plat, ja nieuwe dichters-top-twintig. Het gaat Middag niet om reputaties, prijzen, stromingen of euvres. Het gaat hem hier om maximale aandacht voor het ene afzonderlijke gedicht, dat hem raakt en intrigeert – en blij intrigeren, ook na vele keren lezen. Dat kan een kort of een lang gedicht zijn, vormvast of vrij, volop rijmend of prozaïsch, in dialect of straattaal. Bijna alle besproken dichters hebben oog voor de positie van de kleine, kwetsbare mens onder het uitgestrekte uitspansel – ook de jongens van De Jeugd van Tegenwoordig. Aan hun hit ‘Sterrenstof ’ is de titel van dit aanstekelijke boek ontleend.
Genre
Poëzie
Uitgeverij
Uitgeverij Van Oorschot
Laatste editie
12 augustus 2019
ISBN
9789028292192
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie