De wereld volgens Yoshi

7

Top25's 1
De wereld volgens Yoshi.
'Er is iets mis met dat kind..'
Niemand weet precies wát, want zoals opa vaststelt: de gebruiksaanwijzing zat er niet bij toen hij geboren werd. De ene test volgt dus op de andere, waarbij niemand oog heeft voor de schoonheid van het kind, maar alleen naar zijn cijfers wordt gekeken.
'Alsof je van een veld vol bloemen alleen het aantal op kunt noemen'
'Het is net alsof ik een Marsmannetje in plaats van een kind heb gehad.'
Het duurde nog vier jaar voor ze het zeker wisten: Yoshi is een autist. Belinda besluit om, wars van alle rust en regelmaat die wordt voorgeschreven voor mensen met autisme, vooral véél met hem te reizen. Ze zal Yoshi laten zien hoe onze wereld in elkaar zit. Ze gaan van de hoogste achtbanen tot de drukste treinstations. Van een wiebelend helikoptertje boven de Grand Canyon tot de serene rust van Japanse tempels. Om Yoshi te bereiken moet Belinda de wereld door zijn ogen zien : de wereld volgens Yoshi.
Een ontroerend en humoristisch boek dat moeiteloos doordringt tot diep in je hart.

Belinda Meuldijk is bekroond tekstschrijver en auteur van romans en biografiën.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
126
Laatste editie
27 augustus 2013
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402106503
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Prachtig en krachtig!

door: lien Gautiers 1 like
Wat een mooi boek. Zo prachtig geschreven. Zo krachtig! Ik kijk al heel lang geboeid naar mensen met autisme. Autisme fascineert me. Het is bij ieder mens zo anders, zo moeilijk beschrijfbaar, zo moeilijk begrijpbaar. Belinda die BV is en (ex) echtgenote van Rob De Nys heeft het vanwege haar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic