De wereld zonder kinderen

10

Kinderen van tegenwoordig laten zich niet zomaar iets wijsmaken, al zijn ze soms bang, naïef of nieuwsgierig. In deze bundel vol originele, grappige verhalen voert Philippe Claudel allerlei personages op: een klunzige fee, een huishoudster die je zorgen opruimt, Raymond de nachtmerriejager, Zazie de geluksvaccinuitvindster, de ongelukkige boekenwurm Lucas en vele anderen. Heel vernuftig en subtiel weet Claudel zware onderwerpen en taboes aan te snijden, ze horen immers net zo bij het leven als de kleine, persoonlijke angsten en complexen die je moet overwinnen om volwassen te worden. Deze ontroerende, poëtische verhalen-bundel is bovenal een eye-opener voor volwassenen. Wees gewaarschuwd: vergeet niet hoe fijn het was om kind te zijn!

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
127
Laatste editie
23 juni 2010
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023443254 , 9789023425427

Lezersrecensies (1)

Recensie De wereld zonder kinderen

door: Zazou 1 like
Twintig korte verhaaltjes waarvan de één grappig is, de ander weer wat serieuzer. De laatste regel van de achterflap Wees gewaarschuwd: vergeet niet hoe fijn het was om kind te zijn! vind ik erg overdreven. Zou je je dat opeens weer herinneren door dit boek te lezen? Nou, dat gevoel kwam...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic