De wereld zonder ons

3

Lijsten 1

Wat als de mensheid in korte tijd van de aardbodem zou verdwijnen, niet door sterke klimaatveranderingen, een allesvernietigende oorlog of kernramp, maar bijvoorbeeld door een virus? Dat de mens in korte tijd van de aardbodem verdwijnt lijkt onmogelijk, maar is zeker niet ondenkbaar. Alan Weisman reisde over de hele wereld en beschrijft wat de effecten op korte en lange termijn zouden zijn op steden als New York en Istanbul. Welke menselijke sporen blijven aanwezig en welke verdwijnen? Zonder ons nemen de dieren de aarde langzaam maar zeker weer over, van kruipend ongedierte tot roofdieren, van insecten tot vogelsoorten: het aangezicht van de aarde verandert totaal. Daarmee beschrijft De wereld zonder ons niet alleen een fascinerende mogelijke toekomst, maar ook hoe enorm de invloed van de mensheid geweest is op onze planeet in gebieden waar nu bijna geen mensen meer zijn: de gedemilitariseerde zone tussen Noord en Zuid-Korea, Tsjernobyl en een oerbos in Polen. Weisman zag daar hoe de natuur op de afwezigheid van de mens reageert: een planeet zoals die geweest moet zijn vóór onze komst.

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap
Vertaald door
Peter Diderich
Laatste editie
05 oktober 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045000572
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Einde der tijden?

door: Tessa 1 like
Dit biek begint nog vrij eenvoudig: stel dat de mens van het ene op het andere moment verdwijnt, wat gebeurt er dan met een stad als New York? Binnen een aantal jaren zal de natuur het overnemen. Water, vorst, wind en flora en fauna zullen er voor zorgen dat de stad binnen een beperkt aantal jaren...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic