De wereldgeschiedenis verbeeld door Hans G. Kresse

0

Meer dan een halve eeuw geleden stelden de redacties van tijdschriften en boekuitgevers zich tot taak hun lezers niet alleen te vermaken, maar hun ook educatieve artikelen en boeken aan te bieden: populairwetenschappelijke, geschiedkundige en wat dies meer zij. De beste en beroemdste illustrator van historische onderwerpen was Hans G. Kresse. Tussen 1958 en 1967 schilderde hij tientallen grote platen voor de weekbladen Panorama, Revue en Praline en omslagen voor boeken. Samen met enkele latere historische platen van Kresse zijn deze schilderijen in chronologische volgorde in dit boek opgenomen.
De samensteller dezes begon in zijn jeugd het werk van Kresse te verzamelen en deed er ruim vijftig jaar over voordat hij meende over een volledig overzicht te beschikken. Het begrip 'wereldgeschiedenis' heeft hij beperkt opgevat, want het uitgangspunt was uiteindelijk het werk van Hans Kresse.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
132
Laatste editie
28 februari 2013
Uitgeverij
Meulenhoff
ISBN
9789069670140
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic