De wichelroedelopers

0

Rick Moody heeft het zelf meegemaakt: zijn roman De ijsstorm werd verfilmd. Dat was overigens – zowel artistiek als commercieel - een behoorlijk succes, maar dat het voor Moody een hele belevenis moet zijn geweest, mag blijken uit zijn nieuwe roman. Hierin portretteert hij onder andere Vanessa Meandro, producent van de tv-serie De wichelroedelopers. Deze serie is een pretentieuze onderneming, een soort familiesaga die de geschiedenis van de wereld sinds Atilla de Hun wil beschrijven en waar iedereen iets van zichzelf in zal herkennen. Alles is mogelijk, De wichelroedelopers wordt een hit van ongekend formaat, dat kan niet missen. Maar zo groots als de film is, zo ingewikkeld is het productieproces waarover deze roman vertelt: een verhaal over de wereld van de entertainmentindustrie, over geld, politiek, verslaving, seks, werk, familiewaarden en het verband ertussen. De wichelroedelopers is Rick Moody's grote parade van bizarre karakters en grootse mislukkingen.
'Rick Moody kan een boek met enkele zin al de moeite waard weten te maken.' NRC HANDELSBLAD
'De wichelroedelopers is als een Broadway-musical waarin de ene hit het andere hoogtepunt afwisselt, terwijl Moody het ene hoogstandje na het andere laat zien.' WASHINGTON POST
Rick Moody is de auteur van onder andere De ijsstorm en Duivelskunde.Vrijwel al zijn werk is beloond met uiteenlopende literaire prijzen (onder andere PEN/Martha Albrand Award en de Guggenheim Fellowship). Hij woont en werkt in New York.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Harm Damsma , Niek Miedema
Laatste editie
11 november 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789025425944
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic