De witte koning

2

De elfjarige Djata weet niet waarom twee mannen van de Nationale Veiligheidsdienst op een dag zijn vader hebben meegenomen. Hij begrijpt ook niet waarom zijn moeder in huilen uitbarst als hij haar op haar verjaardag een bos tulpen geeft. Wel weet hij dat hij moet leren de rol van zijn vader op een gegeven moment over te nemen. Tot die tijd leeft hij een jongensleven vol ondeugende avonturen. Hij speelt oorlogje in een brandend tarweveld, zoekt goud in verlaten mijnen, kijkt stiekem naar pornofilms in een achterkamertje van de bioscoop, en probeert een computer te verslaan met een partij schaak. Zijn opstandige jeugd wordt gekenmerkt door de permanente afwezigheid van zijn vader – en de aanhoudende onderdrukking van het leven in een totalitaire staat.

'De witte koning' is een indringende, zwaarmoedige maar ook humoristische schets van een jeugd achter het IJzeren Gordijn, waarmee een verbluffende nieuwe stem in de hedendaagse literatuur wordt geïntroduceerd.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
29 januari 2016
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789025448165
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Een geniale glimp achter het IJzeren gordijn

door: Martijn '69 1 like
Prachtig boek bestaande uit 18 hoofdstukken die eigenlijk 18 korte verhalen zijn die samen het verhaal vertellen van Djata, een jongetje in een Oostblokland. Rode draad is de verdwijning van vader in hoofdstuk 1, het duurt even voor Djata door heeft dat die grijze mannen geen collega's van vader...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic