De woensdagclub

3

Lijsten 1
Het is 1938. Hitlers politieke ideeën roepen zowel woede als bewondering op, zo ook onder de leden van de zogenoemde Woensdagclub in Helsinki. Deze club, waarvan de leden vooral veel drinken en over politiek praten, bestaat uit een paar oude vrienden van advocaat Claes Thune. Thune is erg bezig met wat er op politiek gebied gebeurt, maar verliest zijn interesse in alle andere dingen: zowel zijn sociale leven als zijn advocatenkantoor kunnen hem niet meer bekoren. Gelukkig heeft hij een bekwame hulp gevonden in zijn nieuwe secretaresse, Matilda Wiik. Mevrouw Wiik wordt echter gekweld door herinneringen aan de burgeroorlog, toen ze als zestienjarige in een interneringskamp zat. Ze probeert ze te vergeten, maar wanneer de Woensdagclub op een dag bij elkaar komt op het advocatenkantoor herkent ze een stem die ze nooit meer hoopte te horen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 juni 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044532586 , 9789044522938

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 17,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 17,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders



Advertentie

Hebban recensie

Inktzwart

door Pippa Ravensteijn op 04-07-2015

Hoeveel Nederlanders kennen de geschiedenis van Finland tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog in? Niet veel waarschijnlijk. De woensdagclub van Kjell Westö geeft een inkijkje. Interessant, maar vrolijk word je er niet van.

1938. Claes Thune is jurist en heeft een eigen kantoor. Zijn vrouw heeft hem verlaten voor zijn beste vriend en ze publiceert tot overmaat van ramp nu tenenkrommend erotisch...


Lezersrecensies (1)

Het leest als een trein maar wel één die als een metro onder je huid voorbij raast en je bovengronds kippenvel bezorgd .

door: Jan Stevens 1 like
Als ik het goed voorheb is een pageturner een boek waarvan je de pagina’s omdraait. Uiteraard, maar tussen omdraaien om verder te lezen en je zelf gedurig moeten afremmen om de neiging te onderdrukken de volgende pagina vliegensvlug om te draaien daar zit waarschijnlijk het verschil in. Ik heb er...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic