De worstelrepubliek

0

Spots 1

De kleine pianohandelaar Mario voelt zich een vreemde in zijn eigen stad. Zijn neven leiden een machtige criminele organisatie: de Worstelrepubliek. Ze hebben een leger worstelaars in dienst die hun vuile zaakjes opknappen. Als Mario op een dag een opdracht moet uitvoeren voor zijn neven belandt hij in een bizarre strijd, waarbij zijn moed en loyaliteit danig op de proef gesteld worden. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn beste vriend - een pianospelende pinguïn - en een groep vriendelijke spoken en monsters die van hun zwakte hun kracht gemaakt hebben. Zal het hen lukken om weerstand te bieden aan de machtige Worstelrepubliek?

De Worstelrepubliek is een virtuoos, excentriek en volstrekt origineel verhaal van stripkunstenaar Nicolas de Crécy. Hij voert de lezer mee naar een wereld waar piano's worden voortbewogen door hun eigen klanken, waar het hoofd van een geliquideerde tegenstander zich verplaatst op een karretje, en waar een grofgebekte baby aan het hoofd staat van een maffia-familie. De Crécy maakte De Worstelrepubliek in opdracht van het Japanse blad Ultra Jump. Het was voor hem een unieke kans om in alle vrijheid een manga te maken waarin de Franse en Japanse stripwereld elkaar ontmoeten.

Verschenen in
Genre
Stripboeken
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
04 november 2015
Uitgeverij
Scratch Books
ISBN
9789492117342


Door lezers

Scifi & Fantasy Club / 7 x grafische romans
03 juli 2017 4 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €25,60 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Koen Driessens Hebban Recensent

Maffe maffia

door Koen Driessens op 27-01-2016

Nicolas de Crécy (1966) ziet spoken. Na zijn woordloze grafische roman Prosopopus en zijn autobiografische reisdagboek Dagboek van een spook spookt het ook in De worstelrepubliek, waar een vechtpartij op straat van spoken en catch-worstelaars tussen vleugelpiano’s bespeeld door een pinguïn zijn absurde universum in één raak beeld samenvat. Zotter kan het niet worden. Somberder ook niet: dit maffe...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic