De zaak Mandy P.

8

De Tilburgse Mandy Pijnenburg is net achttien als ze op de Dominicaanse Republiek wordt opgepakt met meer dan twintig kilo cocaïne in haar koffer. Hoewel Mandy de koffer in opdracht van haar dominante vriendje – een beruchte loverboy – heeft ingecheckt, wordt ze toch veroordeeld tot tien jaar cel. De rechtbank neemt weinig notie van het feit dat het naïeve meisje in handen is gevallen van een gewetenloze loverboy.

Terwijl haar ouders in Nederland bij vrijwel alle media Mandy’s zaak bepleiten en sympathisanten spontaan Mandy-sites opstarten, begint voor Mandy de rauwe realiteit van een leven in de gevangenis.

Rik Goverde volgde de geruchtmakende zaak voor Brabants Dagblad en sprak met Mandy’s ouders en vrienden, maar ook met Mandy zelf. In De zaak Mandy P. geeft hij een beeld van hoe het zover heeft kunnen komen: een bang meisje dat door toedoen van een loverboy in de cel belandt.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
21 januari 2009
Uitgeverij
TM
ISBN
9789049900847

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

Hoe heeft het zo fout kunnen gaan…

door Jannelies Smit op 10-02-2009

Mandy P. is momenteel volop in het nieuws, want als alles goed gaat, mag zij in het voorjaar van 2009 een aanvraag doen om de gevangenis te mogen verlaten. Niet dat ze dan vrij is, want ze moet dan nog minstens 2,5 jaar op de Dominicaanse Republiek blijven, maar ze is wel uit de vieze, benauwde omstandigheden waarin ze nu moet leven.
Hoe kwam Mandy op het mooie Dominicaanse eiland terecht met...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic