De ziel van het vak

0

'Net als bij musici gaat het in het vak niet alleen om de techniek, maar vooral om de muzikaliteit, om het contact maken en "raken" van de ander.'

Op persoonlijke wijze geven bekende en gelouterde psychiaters en psychologen een kijkje achter de doorgaans gesloten spreekkamerdeur.

In de dienstverlenende vakken, de zorg of de ggz, is het contact maken met de cliënt of patiënt een kernwaarde. Voor dit boek is aan ervaren psychiaters en psychologen gevraagd te beschrijven hoe zij contact leggen met verschillende typen mensen met uiteenlopende psychische problemen. De persoonlijke verhalen geven de lezer inzicht in de praktijk van de psychische hulpverlening. Ze gaan over de schoonheid van het vak in een tijd van bezuinigingen, reorganisaties, transities, dbc's, bemoeienissen van verzekeraars en 'politiek gedoe'. De auteurs gaan voorbij de DSM, weg van de gedachte dat wij ons brein zijn en verder dan richtlijnen en protocollen.

De auteurs hebben allen hun sporen verdiend in de wetenschap en de praktijk van de geestelijke gezondheidszorg en gelden als experts op hun gebied.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
06 oktober 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Boom
ISBN
9789089536754 , 9789058755858
Bestel dit boek vanaf  €25,95 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic