De zwangere soldaat

1

"Daarna kregen de luisteraars de dagorder van generaal Eisenhower te horen. Slechts flarden ervan drongen tot Kate door ... de hoop en de gebeden van de vrijheidslievende volkeren waar ook ter wereld... de vernietiging van de Duitse oorlogsmachine ... een einde maken aan de nazi-tirannie ... dat iedereen zijn plicht zal doen ... George, dacht ze alleen maar, oh my God, George, hij is er natuurlijk bij."

De zeventienjarig Kate verhuist een jaar voor het begin van de Tweede Oorlog met haar familie naar London. In de stad die tijdelijk meer soldaten dan burgers schijnt te herbergen, gaan Kate en haar vriendin Barbara regelmatig op soldatenjacht. Zo ontmoet ze de knappe soldaat George Kiley. Pas nadat Kiley overgeplaatst is naar Normandië, komt Kate erachter dat ze zwanger van hem is. Als hij al snel vermist wordt, besluit ze de stoute schoenen aan te trekken. Ze schaft met een smoes een legeruitrusting aan, kortwiekt haar haar en gaat op pad. Voortaan heet ze Patrick.
Een lange reis met vele bijzondere ontmoetingen door bezet Europa volgt met als einddoel het terugvinden van haar geliefde George.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
381
Laatste editie
15 mei 2014
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789051798678
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic