de Zwolse canon

0

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Zwolse Historische Vereniging verschijnt dit boek naar voorbeeld van de Canon van de Nederlandse geschiedenis.
De Zwolse Canon: wat iedereen moet weten van de geschiedenis van Zwolle, belicht in 50 onderwerpen (¿vensters¿). Deze onderwerpen zijn bepaald aan de hand van een aantal uitgangspunten: belang, spreiding in tijd, thema en herkenbaarheid. Zo zijn stadsiconen als de Peperbus en het oorlogsmonument opgenomen, maar ook Thomas a Kempis, Rhijnvis Feith en Herman Brood.
De vensters staan niet op zichzelf. Elk onderwerp wordt in de tijd geplaatst, zoals bij het Vrouwenhuis of de arbeiderswoningen in Assendorp. Zo ontstaat een beeld van de Zwolse geschiedenis van de eerste bewoning tot de eerste Zwolse moskee en van het (vermeende) stadsrecht tot de Blauwvingers.
Daarmee is de geschiedenis voor dit moment vastgelegd: zonder de pretentie van eeuwigheidswaarde, maar als aanzet voor discussie en studie. Voor het onderwijs ontstaat een handzaam overzicht van de geschiedenis van de eigen omgeving. Door de vele illustraties ontstaat ook letterlijk een beeld van dat verleden.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
116
Laatste editie
18 december 2008
Uitgeverij
WBOOKS
ISBN
9789040086120
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic