Deals met justitie

0

'Met boeven vang je boeven,' vinden politie en justitie. Al bijna twee decennia worden er daarom deals gesloten met criminelen. Met infiltranten en 'kroon'-getuigen. In ruil voor informatie over hun kompanen belooft de overheid een 'verklikker' uit het milieu bescherming. Een informant of een verdachte die meewerkt krijgt minder straf, soms vrijspraak en zelfs (veel) geld.

In Deals met justitie vertellen informanten en infiltranten over hun spannende ervaringen als politiespion en over de vaak onthutsende afloop van hun dubbelleven: ze werden gedumpt door justitie en bedreigd door de onderwereld. Eén informant ontving twee miljoen, zijn helper kreeg twintig jaar gevangenisstraf.

Deals met justititie gaat over de undercovercarrière van 'Haagse Kees', 'De Slak', 'De Ster' en 'De Coureur' en over het dilemma van de top van de Nederlandse advocatuur. Moet je informanten en kroongetuigen bijstaan? Wie is verantwoordelijk als de identiteit van een 'beschermde getuige' uitlekt? Of als zo´n criminele informant wordt geliquideerd? Waar is dan de bescherming van de staat? Neemt de overheid niet te veel risico´s als ze zaken doen met criminelen?

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
31 oktober 2009
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789046130032 , 9789460920431
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic