Derde vrouw, De

2

De mysterieuze kracht van driehoeksverhoudingen

Peter Hansome heeft naast zijn echtgenote Bridget al jaren een verhouding met Frances. Wanneer hij bij een auto-ongeluk omkomt, ontstaat er in plaats van haat en nijd, langzaam een soort vriendschap tussen beide vrouwen. Samen komen ze erachter dat Peter op de avond van zijn fatale ongeluk een rendez-vous had met een derde geliefde.
Terwijl galeriehoudster Frances steeds meer bevriend raakt met de oudere, Shakespeare-minnende Bridget, komen deze onconventionele vrouwen steeds dichter bij de waarheid over de man van wie beide hielden, wiens dood hen tot elkaar bracht en die nog steeds als geest aanwezig is in het leven van beide vrouwen.
De derde vrouw bevestigt dat Salley Vickers een van de meest verfrissende en intelligente nieuwe stemmen in de Britse literatuur is.

Salley Vickers is psychotherapeut en universitair docente literatuur. Ze geeft onder andere lezingen over de verbanden tussen psychologie, kunst, religie en literatuur. Salley Vickers heeft twee kinderen en woont afwisselend in Londen en Somerset. Haar debuutroman Miss Garnets engelen, die in 2001 bij Van Buuren Uitgeverij verscheen, werd zowel in Groot-Brittannië, de Verenigde staten als in Nederland zeer lovend ontvangen:

Bekijk haar eigen website: www.salleyvickers.com

De pers:
'Een nieuwe triomf van een verrassende auteur. Vickers' tweede roman bevestigt dat ze een lange en prachtige carrière als schrijfster tegemoet kan zien.' The Times

'In de traditie van Iris Murdoch zal deze roman inspireren en vermaken.' Publishers Weekly

'Deze roman biedt volop herkenning voor wie eens in Venetië ronddwaalde en volop verlangen voor wie de stad nooit heeft bezocht.' Trouw

'Miss Garnet's engelen is zo'n boek dat elke keer wanneer je het herleest, rijker wordt.' Midi

'Boeiend en stijlvol geschreven.' Nederlandse Bibliotheek Dienst

'Dit is mijn vriendin Frances,' had Mickey, de buurvrouw, gezegd terwijl ze wees naar een magere, donkere vrouw die heel wat jonger was dan haar gastvrouw, maar die wat Peter later zou omschrijven als 'oude' ogen had. (…)
Frances was op zoek naar een huis in de regio en Mickey, die het heerlijk vond om mensen te helpen (Bridget had Mickey ook voor Peter ingezet om wat van die behulpzaamheid te absorberen - want ze wist dat ze daar te weinig een beroep op deed ), had Frances uitgenodigd om iets bij haar te komen drinken 'om een idee te krijgen van het type huizen', omdat Frances had aangegeven dat ze iets dergelijks zocht.
Uiteindelijk kocht Frances een appartement in Turnham Green, omdat de huizen in Fulham te duur voor haar geworden waren; na een passende tussenpoze bracht Peter haar daar een bezoek tijdens een van Bridgets zomerreisjes naar de streek rondom Vichy.
'Ik hou van mijn vrouw,' had hij verklaard, want dat was zijn standaardgebaar van trouw jegens Bridget bij dergelijke gelegenheden. 'Als we hiermee doorgaan moet je goed begrijpen dat ik niet van plan ben haar te verlaten.'

Frament uit De derde vrouw
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 oktober 2002
Uitgeverij
Buuren B.V., Uitgeverij
ISBN
9789056951603
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic