Descartes' dochter

0

Voor Henriëtte Habbema, studente geneeskunde in Amsterdam, is het een zaterdag als alle andere. Tot ze haar oma een bezoekje brengt en haar in stukken gesneden aantreft. De volgende dag ontvangt Henriëtte een pakket met twee zeer oude drukken van Descartes' Discours de la méthode en Meditationes. Met de boeken is iets vreemds aan de hand: alle passages over God zijn herschreven. Henriëtte gaat op onderzoek uit en stuit op een complot waarin vrijmetselaars, alchemisten en filosofen een rol spelen.

Met deze spannende roman herschrijven de Gebroeders Meester de geschiedenis van de wijsbegeerte radicaal. Van vrijmetselaarsloge De Friesche Trouw - die een belangrijke rol speelt in dit boek - kregen zij bij hoge uitzondering toestemming om enkele van haar bijeenkomsten bij te wonen.

Frank en Maarten Meester zijn filosoof en literatuurwetenschapper. Eerder schreven zij de boeken Meesters in de filosofie en Meesters in religie. Maarten vormt samen met Sabine van den Berg het schrijversduo Mimi Meester, bekend van de thriller Hoe de mummies verdwenen uit Wieuwerd.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
16 november 2007
Uitgeverij
AnkhHermes
ISBN
9789085710479
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic