Dezusvanjezus

2

'Dezusvanjezus' is een roman die speels het drama van twee onverzoenbare overtuigingen binnen een relatie weergeeft. Dit intimistisch verhaal krijgt een extra dimensie door de figuur van (de chizofrene?) Soesi en haar gepretendeerde zending vanuit de hemel, tot zij plots spoorloos verdwijnt. In de laatste hoofdstukken maken we kennis met een uitgebluste auteur die verzaakt om een boek over de zus van Jezus af te werken. Gaandeweg merkt hij echter hoe enkele ontmoetingen in zijn leven plots naar die onafgewerkte roman verwijzen waarbij hij het onderscheid tussen fictie en non-fictie dreigt te verliezen.
Het boek is, ondanks de zweem van beladenheid, een grappige roman met een origineel scenario. Cynisme, ironie, zelfrelativering, het is nooit ver weg. Op geen enkel moment probeert de roman aan de lezer een geloofsovertuiging op te dringen. Zo'n soort van boek is het dus zeker niet.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Feelgood
Laatste editie
07 december 2015
Uitgeverij
Free Musketeers
ISBN
9789048438655
Advertentie

Lezersrecensies (1)

boek met inhoud

door: luc b 1 like
Bad-boek, bank-boek, bed-boek......alle combinaties uitgeprobeerd. Het boek leest overal even vlotjes.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic