Diabese

0

Drs. Victor Manhave
Diabese®
Er is een oplossing voor diabetes!

bindwijze: paperback
formaat: 14 x 21,5 cm
omvang: ca. 128 blz.
illustraties: full-colour
ISBN: 978 90 6378 788 2

Diabese®: een natuurlijk behandelprogramma voor mensen met diabetes type 2 en overgewicht

Het aantal nieuwe gevallen van diabetes type 2 neemt schrikbarend toe. In Nederland is momenteel van zon 550.000 mensen bekend dat ze aan diabetes type 2 lijden. Daarnaast lopen er nog honderdduizenden rond die nog niet weten dat ze het hebben of het binnen zeer afzienbare tijd zullen krijgen. Diabetes type 2 is niet hetzelfde als diabetes type 1: type 1 begint op (zeer) jonge leeftijd en is het gevolg van een lichamelijk defect, waardoor de alvleesklier (pancreas) geen insuline meer maakt. Diabetes type 2 doet zich meestal voor op wat latere leeftijd. Vroeger werd het daarom ouderdomssuiker genoemd, maar echt oud hoef je niet te zijn om het te krijgen! Kinderen en jongvolwassenen zijn tegenwoordig ook steeds vaker het slachtoffer van deze ziekte. Bij deze vorm van diabetes is het lichaam ongevoelig geworden voor de werking van insuline en werkt de alvleesklier meestal nog wel, maar onvoldoende. Overgewicht, onvoldoende beweging, ongezonde eet- en leefgewoonten enz. spelen vaak een (grote) rol bij het ontstaan van dit type suikerziekte. Mijn zienswijze op gezondheid en ziekte is sterk beïnvloed door mijn verblijf in India. Voordat ik in Nederland begon met mijn studie geneeskunde, heb ik vier jaar Ayurveda - de oudste natuurlijke geneeswijze op aarde - gestudeerd in India. In die periode ben ik vele malen geconfronteerd met diabetespatiënten die ondanks hun aandoening een gezond leven leidden. Met behulp van de juiste voeding, voldoende beweging en het gebruik van specifieke kruiden bleken deze mensen in staat weer een volwaardig gezond leven te leiden!
Toen ik later in Nederland mijn Ayurvedische praktijk begon, heb ik diabetes vele malen met goed resultaat behandeld. Ik heb ervaren dat diabetespatiënten met behulp van een dieet, leefstijladviezen, natuurlijke voedselsupplementen en kruiden de ziekte onder controle kunnen krijgen. Mijn passie en missie om natuurlijk-gezond-zijn in de maatschappij (terug) te brengen, heeft er toe geleid een compleet natuurlijk behandelprogramma voor diabetes in combinatie met obesitas (overgewicht) op te zetten. Dit programma, Diabese® (een samensmelting van diabetes en obesitas), heeft als doel de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de patiënt te versterken. Dit wordt bereikt door de juiste voeding, voldoende lichaamsbeweging, geestelijke balans en natuurlijke voedselsupplementen. In 2005 ben ik in mijn praktijk begonnen met Diabese® en de resultaten zijn verbluffend: de deelnemers verliezen gewicht, kunnen met minder medicatie (ook insuline) toe, voelen zich veel gezonder en zijn dit ook!
Iedereen die in zijn eigen lichaam gelooft en durft te kiezen voor natuurlijke gezondheid, zou ik willen aansporen om dit behandelprogramma Diabese® te volgen. Met een gezonde wilskracht kunt u veel meer bereiken dan u wellicht denkt!

Meer informatie over de auteur is te vinden op:
www.diabese.nl en www.ayurvedadokter.nl
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
120
Laatste editie
30 april 2009
Uitgeverij
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063787882

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic