Dialoog

0

In een wereld die meer dan ooit draait om communicatie, is ware communicatie eerder een zeldzaamheid dan regel geworden. Toch groeit er een behoefte aan integratie en dialectiek, want we beseffen steeds meer dat we niet zonder wezenlijk contact met elkaar kunnen. Dit is een goed hanteerbaar boek waarin Universele Regels voor Dialoog krachtig en eenvoudig zichtbaar gemaakt worden en toepasbaar blijken te zijn in velerlei omstandigheden. Het boek vormt de basis voor een oprechte dialoog bij consulten, intervisie, dialoogtrainingen, managementtrainingen, internationale en nationale congressen, waar de waarde van ontmoeting en de uitkomsten van het gesproken woord wezenlijk centraal staan. Zo werden deze dialoogprincipes gehanteerd als basis voor ontmoeting en overleg bij de International Dialoque Conferentie, 'Diving into Harmony, Providing Leadership for Sustainable Development' te Peking (2005). Een allereerste grootschalige internationale conferentie op het gebied van duurzaamheid, waar wereldwijd veel vooraanstaande personen aan deelnamen.
De toepassing van de dialoogprincipes uit het boek 'Dialoog de Wezenlijke Weg' scheidt echte communicatie van onechte niet wezenlijke communicatie. Het vergroot de individuele verantwoordelijkheid voor wat uitgedrukt wordt en laat groepsverantwoordelijkheid toenemen voor het interactieproces. Het vergroot het geloof in ieders eigen kunnen omdat deze Universele Regels voor Dialoog doorleefdheid activeert. Het gesproken woord biedt daardoor houvast in de ontmoeting in plaats van dat het een dwaalweg cre?ert en het gesprokene tot niets leidt in de onderlinge verstandhouding.
Het boek is tevens welkom toepasbaar in priv?-relaties.
Gedicht uit dit boekje:
Authentiek Gezag
Wanneer ik zielsecht
spreek en handel
dan ontstaat er
natuurlijk authentiek gezag
welke nimmer te vergelijken is
met uiterlijke kennis
en uiterlijke status.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
68
Laatste editie
21 maart 2006
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789077326046
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic