Dicht bij het einde, terug naar het begin

21

Gespot 1 Top25's 1

Heb geen spijt van de dingen die je niet hebt gedaan. Zorg dat je tevreden bent met het leven dat je leidt. Wees goed voor jezelf en voor anderen. Dat zijn drie levenslessen die Irvin Yalom leerde in zijn lange loopbaan als psychiater en als schrijver. In zijn memoires kijkt hij terug op zijn eigen bewogen leven. Als jongen in een joods-Russisch gezin dat kort na de Eerste Wereldoorlog naar Amerika is geëmigreerd, is het lezen van boeken voor de jonge Irvin de enige manier om te ontsnappen aan het 'geestelijke getto' waarin hij opgroeit. In de literatuur vindt hij een schuilplaats, een alternatieve werkelijkheid, een bron van inspiratie en wijsheid. Het schrijven van romans zou voor hem het hoogste blijven wat je als mens kunt bereiken - al koos hij uiteindelijk voor een loopbaan als psychiater. Zijn leven lang bleef Yalom gefascineerd door de verhalen die zijn patiënten hem toevertrouwden. Het zijn deze verhalen die hem als wetenschapper inspireerden, en die de basis zouden vormden voor zijn boeken - die niet alleen voor hemzelf, maar ook voor lezers over de hele wereld een schuilplaats werden. Dicht bij het einde, terug naar het begin is het persoonlijkste boek dat de bestsellerauteur, van onder andere Nietzsches tranen (31ste druk), De Schopenhauer-kuur (17de druk) en Het raadsel Spinoza (17de druk), tot nu toe schreef. Het maakt de cirkel van zijn leven rond.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
372
Laatste editie
19 april 2018
Uitgeverij
Balans
ISBN
9789460035159 , 9789460035227

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 28,99 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 28,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Memoires

door: Musquito (Lindsay Cornette) 1 like
Irvin D. Yalom is een hele vlotte en boeiende schrijver. Ik heb de meeste van zijn boeken gelezen en het is leuk om eens meer over hemzelf te weten te komen aan de hand van zijn memoires beschreven in dit boek.
ebook

Vrienden

door: John Ferwerda 1 like
Ik geniet van dit boek, er staan veel interessante dingen in. Wat mij opvalt is dat Irvin op de helft van het boek met iedere professor of deskundige vrienden wordt. Hij onderzoekt veel gebieden in de psychiatrie en aanverwante geestelijke zaken. Dat goede vrienden worden valt mij op en verbaasd...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic