Dichter op de Zeedijk

43

Top25's 4
Het jonge leven van Constant Wegman speelt zich af In en rond het café-hotel van zijn grootmoeder, een gelegenheid van twijfelachtige reputatie op de Amsterdamse Zeedijk. Om te overleven in de harde werkelijkheid van kroegen en bordelen creëert hij een eigen wereld, een veilige haven voor romantiek en dromen.
Dichter op de zeedijk is het tedere, opgewekte verhaal van een jeugd te midden van toegewijde alcoholisten, gevallen engelen, een onverschrokken grootmoeder én een zeventiende-eeuwse dichter. in deze semi-autobiografische roman wordt met hartstocht een portret geschilderd van een roemruchte buurt.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
21 april 2010
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023454953 , 9789023490548

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (3)

De moeite waard

door: Genietende Lezer 1 like
Dichter op de Zeedijk, geen gemakkelijk boek om te lezen. Daarom dit boek stukje bij beetje tussendoor gelezen. Schrijfstijl is wat fragmentarisch. De caféverhalen zijn authentiek, de wijze waarop de jonge Constant in het café de eerste levenslessen meekrijgt vanonder het biljart subliem...

Waardig vervolg van Kees de jongen

door: Bert van Brakel 1 like

Een ontzettend leuk boek, dat mij erg deed denken aan Kees de jongen van Theo Thijssen, maar dat wat later in de tijd speelt. En dan nog wel hoofdzakelijk op de Zeedijk in Amsterdam, maar wel voordat de drugscene zijn intrede daar deed.

Hulde aan Kees van Beijnum voor de luchtige,...


Recensie Dichter op de Zeedijk

door: Anne-Marie Van den Bosch 1 like
Natuurlijk is deze schrijver alom bekend van de titel "De oesters van Nam Kee"; op menig leeslijst der middelbare scholieren, verfilmd met de sexy Katja Schuurman en tevens wachtend op mijn boekenplank....... Zijn - denk ik - bekendste titel is mij inhoudelijk niet bekend. Mijn eerste...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic