Die verdraaide rug

0

Die verdraaide rug bestaat uit blogs die zijn bijgehouden door de moeder van hoofdpersoon Thomas. Het beschrijft de lastige weg die hij heeft moeten afleggen na de constatering in december 2011 dat hij een flinke scoliose heeft. Scoliose is een abnormale bocht in de wervelkolom, (van het Griekse skolios dat krom betekent). Voor de meeste mensen is scoliose een vreemd woord, toch zijn er 60.000 patiënten in Nederland en komen er elk jaar bijna 1000 bij. Bij Thomas is de scoliose ergens in de groeispurt van 2010-2011 ontstaan, en is de oorzaak, zoals in 80% van de gevallen, onbekend. Omdat zijn bochten zo hevig zijn, moet hij 2 operaties in het ziekenhuis van Antwerpen ondergaan.
De blogs zijn geschreven vanuit het perspectief van de moeder en beschrijven in chronologische volgorde de gebeurtenissen van de ontdekking van de scoliose tot ruim een jaar na de operaties. Ook de grappige, ontroerende, boze en oprechte (niet geredigeerde) reacties van de bloglezers zijn in het boek opgenomen.
Het is geen medisch boek, maar een in begrijpelijke taal geschreven verslag met een traan en een lach, die weergeven wat Thomas meemaakt.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
133
Laatste editie
17 juni 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402113327

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic