Dienaren van de kroon

0

Fotograaf Fjodor C. Buis heeft enkele jaren gewerkt aan een omvangrijk project: het fotograferen van alle nog levende ministers. Op een enkele uitzondering na hebben ze zich laten vastleggen in een informele omgeving. Bovendien vertrouwden ze herinneringen aan het ministerschap toe aan het papier.

Het resultaat is overweldigend. Er zijn ministers uit 19 naoorlogse kabinetten vertegenwoordigd, van het kabinet-Drees IV (1956-1958) tot Rutte II. Ieder kabinet wordt geïntroduceerd met een bordesfoto en een kort karakteristiek, geschreven door Christel de links: Jan Peter Balkenende boven: Wim Kok Jong en Jan Ramakers van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis.

'Dienaren van de Kroon' is een uniek document over de spraakmakende en minder spraakmakende kabinetten die het gezicht van Nederland na deTweedeWereldoorlog hebben bepaald en de ministers die elk op hun manier hun steentje bijdroegen aan het grote verhaal van Nederland. In de woorden van JanTerlouw: 'Het lijkt erop dat je hoogstens het ritme enigszins kunt verstoren in de Nederlandse verhoudingen'.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
01 oktober 2015
Uitgeverij
Lecturis
ISBN
9789462261464
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic